Forum: burstner of caravelair (2024)

burstner of caravelair (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Ronald , Datum: 12.11.2006 17:07

beardy@freemail,

Echt een willekeurig lijstje, gezien het grote aantal merken dat ik mis.
Misschien probeer je een discussie uit te lokken?

Dus een hele goede vraag van Jan

Carine: ga af of de reactie van de eigenaren/ervaringen van de door jullie genoemde merken. Daar heb je het meest aan.

Geplaatst door: Karin , Datum: 12.11.2006 19:24

Het lijstje klopt aardig. Ik zou aan de laatste categorie nog Knaus en Wilk toevoegen.
Ook ik zou zeggen liever een 2ehands A merk dan nieuwe B merk.

Geplaatst door: Hetty , Datum: 12.11.2006 19:49

Beardy de chateau zet je bij laag en de homecar bij midden. Is toch dezelfde caravan van dezelfde fabriek alleen ander merk. ?

Geplaatst door: carine , Datum: 13.11.2006 16:25

Iedereen van harte bedankt voor het advies.We zijn zo'n twintig jaar geleden beginnen te kamperen met een tent.Als de kinderen er waren ,huurden we eerst een tent ,en later een mobilhome bij Eurocamp.We hadden de smaak te pakken en kochten een adria caravan van 20 jaar oud.Nu dachten we er aan om een nieuwe caravan te kopen en zo voor vele jaren "safe" te zijn.Omdat we toch voor "duurzaam" gaan,hebben we besloten om de burstner te kopen.Hopelijk voor vele jaren kampeerplezier.

Geplaatst door: ®wil , Datum: 16.03.2007 20:37

We hadden hiervoor een burstner 465, prima caravan, maar heb vorig jaar een caravelair antaris 510 uit 2004.
Ik moet zeggen dat de bürstner met een maximaal gewicht van 1100 kg beroerder achter de auto lag dan caravelair, de caravelair is zwaarder met 1300 kg, maar rolde veel makkelijker mee, en nee het lag niet aan onderhoud.
Een Caravelair had tot voor enige jaren gelden een niet al te beste reputatie, maar tegenwoordig is deze beter dan vroeger, je ziet steeds meer de samenwerking met andere merken erin terug.
Het toilet, ziet er als 2 druppels uit met een "Sprite uit 2004", Ze gebruiken het zelfde dakluik, zelfde spoelbak/gasstel/koelkast.
Kortom zelfs op sommig vlak is een caravelair vooruitstrevender dan andere merken. Denk bijvoorbeld maar aan het anti hageldak.

Dus de slechte naam moet nog verdwijnen, maar wie wilde er voeger skoda rijden, of seat ???
Nu zijn dit toch ook geen B merken meer ???
En sinds Caravelair is overgenomen door onze Engelse bouwers is er verdomd veel veranderd.

Geplaatst door: Christa , Datum: 16.03.2007 20:51

Ik moet Wil gelijk geven, wij hebben verschillende caravans gehad, en nu ook weer een Caravelair, en ze zijn werkelijk 100% verbeterd in alle opzichten, dus een B-merk is nu een A-merk geworden.

Caravelair van na 2002 zijn vaak zelfs beter dan o.a. Hobby en/of Burstner

Geplaatst door: Jan , Datum: 16.03.2007 20:52

Inderdaad chateau en home care zijn van dezelfde fabriek, zelf lijkt me chateau beter! Maar wij doen het nog steeds met onze oude Tec! Wij gaan niet extra een nieuwe caravan aanschaffen voor 3 weken vakantie in de zomer!

Geplaatst door: Irene , Datum: 16.03.2007 23:36

En hoe denken jullie over een Elddis? Persoonlijk vindt ik ze erg mooi, maar val vooral voor de uitgebreide keuken en het ruime sanitair. Graag alleen serieuze reacties.

Geplaatst door: ®wil , Datum: 17.03.2007 12:06

Charme's van een Eldiss is natuurlijk persoonlijk, maar een Elddis heeft daarin tegen ook zijn gebreken, wat denk je van een vloer van een Elddis, een Golfslagbad is er soms niets bij.
En dat is de grootste kwaal van Elddis, en de wat oudere lekker nogal eens op de daknaden, dus Charme's is niet altijd kwaliteit.

Geplaatst door: Irene , Datum: 17.03.2007 18:22

Wil, wat bedoel je met een vloer als een golfslagbad? (Ik heb een Elddis op het oog uit 2000.)En inderdaad, charme is persoonlijk. Zo kan een Hobby mij absoluut niet bekoren, sorry hobbybezitters, een sportieve knaus zeker wel, maar de elddis vind ik met zijn "echte "keuken en uitstraling wel iets hebben.

Geplaatst door: ®wil , Datum: 17.03.2007 18:37

Nou een bodem van een Elddis, zeeft nogal vaak, en dat zie je vaak als je de vloerbedekking weghaalt, maar het vinyl daaronder zit vast dus niet gauw zichtbaar vor blote oog.
Ik weet een Tornado te koop, daar is 2 jaar geleden een nieuwe vloer ingelegd en daaronder opgeschuimd, omdat de bodem gewoon een pizzabodem was geworden.
Je heb bijvoorbeeld ook Compass een merknaam van Elddis, weet hier ook één te koop staan, daar lijkt het soms wel een trampoline in.
Vrder weet ik ookee Elddis Typhoon te staan, het zelfde probleem.

Geef dan maar uit de zelfde stal Sprite en Swift stukken beter.

Wees voorzichtig bij Elddis, is zeer compleet, zeker schitterende keukens,maar................ mooi is niet altijd kwaliteit.

Maar een Eldis eigenaar zou dit niet gauw toegeven,want je betaald uiteindelijk (veel)te veel. Het is eigenlijk meer de naam.

Geplaatst door: Elma , Datum: 18.03.2007 09:28

Geplaatst door: Natascha , Datum: 18.03.2007 14:31

Kijk eens naar de Travelsleeper. Origineel van Dethleffs. Wij zijn er erg tevreden mee. Ook niet zo ontzettend duur en met een leuk extrapakket. Dealer is Campoworld.

Geplaatst door: Irene , Datum: 19.03.2007 12:06

We zijn gaan kijken naar de Elddis. Zag er helemaal naar onze zin uit qua indeling en opties, maar de stoffering vond ik tegenvallen. Dan is een plaatje geduldig.
Ook een prachtige KIP gezien, zou hem zo willen, maar zit nog met een financieel kratertje....
Waar zit het verschil binnen in de caravan tussen een kip tdb 47 en tdb 50?

Geplaatst door: ®janka , Datum: 19.03.2007 12:47

Wij hadden tot 2005 een Avento 315 de luxe. Door lichamelijk ongemak zijn wij nu overgestapt naar een burstner fun 420 ts. Dit echter wel na een langdurige zoektocht. Wij wisten nog niet welk merk, maar we wisten absoluut wel de indeling en het maximum gewicht. Dat omdat wij allebei met de combinatie rijden en de auto niet meer dan 1200 kg mag trekken. We wisten natuurlijk ook de inhoud van onze portemonee! Door de prijs-kwaliteitverhouding kwamen we uit op deze burstner. De tafel is iets hoger, het bed idem en het aanrecht ook. Verder is het zitcomfort ook erg van belang. Wij zijn niet al te groot maar als je rugklachten hebt dan kunnen deze factoren van doorslaggevende betekenis zijn!

Geplaatst door: christa , Datum: 19.03.2007 20:24

Leuke scherp geprijzde caravans gezien bij www.just2us.nl

staat een leuke kip 44ttz. o.a. en nog veel meer naar jou smak.

Geplaatst door: ®wil , Datum: 20.03.2007 12:27

Liever een jonge 2de handse Caravelair dan een nieuwe Burstner

Geplaatst door: Jen , Datum: 20.03.2007 16:47

Er wordt slecht gelezen want de vraagstelster heeft al op 13-11-2006 medegedeeld haar keuze te hebben gemaakt.

Geplaatst door: ®wil , Datum: 21.03.2007 13:29

Oke , maar dan mogen de meningen toch nog wel doorgaan, hebben nieuwe lezers er ook nog wat aan.
Tenslotte zijn meningen van meerdere mensen waarschijnlijk ook doorslag gevend voor andere.
Sommige caravan merken, zoals Caravelair, Sterckemann , Delta, etc, etc, hadden vroeger (groot begrip) een slechte naam door de mindere materialen.
Maar tegenwoordig vaak kwalitatief beter dan de grote merken, maar ze kijken alleen maar naar het verleden en niet (meer)naar het heden.
Bijvoorbeeld: Een Fendt was topkwaliteit, na 2002 overgenomen door Hobby, en u raad het al, dezelfde kwalen als de Hobby, losse hangende kastjes, de eeuwige lekkage's..... En dat vind je nu dus ook terug in de Fendt.

Kwaliteit behoeft geen naam te hebben.

Geplaatst door: Irene , Datum: 21.03.2007 13:32

Wil, je reactie komt gelegen. Met de kip nog in het achterhoofd, maar en de spaarpot voor ogen, kijk ik nu naar andere opties. Daarbij kwam ik een fendt uit 2000 tegen, volgens jou dus nog de goede oude kwaliteit. Dank voor je tip!
Overigens, alle links en tips van de afgelopen paar dagen worden serieus bekeken!

BeginVorigeVolgendeEind123

Pagina 2 van 3

Forum: burstner of caravelair (2024)

FAQs

Are Burstner motorhomes good quality? ›

When it comes to recreational vehicles, Bürstner has earned a well-deserved reputation as one of the leading manufacturers in the industry. And when you combine the excellence of Bürstner motorhomes with the expertise of Cranham Motorhomes in Essex the result is a truly exceptional experience on the road.

What engine is Burstner motorhome? ›

Everyday low prices
Shipping Length7.49m
Fuel TypeDiesel
Engine BHP140bhp
Engine Size2200cc
Seatbelts4 seatbelts
12 more rows

How long is a Burstner a747? ›

Vehicle dimensions are: length - 8.15m, width - 2.29m, height - 3.15m.

Who makes Burstner? ›

Located on the French-German border, the Bürstner factory has been producing caravans for over six decades. Now part of the Erwin Hymer Group, Bürstner has since branched out, earning a stellar reputation in motorhome manufacturing.

Who builds the highest quality motorhome? ›

What RV manufacturers produce the best quality RVs?
  • Thor subsidiaries include: Airstream. Bison Coach. ...
  • Keystone RV fifth wheel Brands include: Cougar. ...
  • Some of the best quality used RV's (no longer in business) are: Teton Homes. ...
  • Some of the best quality new or used RV's (current manufacturers) are: New Horizons RV.

What is the most reliable brand of motorhome? ›

Coachmen Class A RVs

Coachmen has been manufacturing RVs since 1964, earning an excellent reputation for reliability. Considered one of the top RV manufacturers on the market, Coachmen has several Class A motorhome models available.

Are Burstner motorhomes winterised or not? ›

Our vehicles are installed as a winter-compatible system and comply with the norm en1646-1 according to level 2. This states that a motorhome at 0°C outside temperature must have heated the interior within 2 hours to at least 20°C. This should be measured in the centre of the vehicle about 1m above the ground.

What chassis do Burstner use? ›

Your Burstner will almost certainly be on the Alko Chassis. Burstner often put the Alko Chassis plate either in the door-well or on the outside near to the front somewhere.

How long do motorhome engines last? ›

With proper maintenance, you can make any type of RV last well beyond 200,000 miles — and even three decades.

How long is the Bürstner Solano t725? ›

Weight & Dimensions: Length – 7.34m (24'1”), Width with mirrors folded – 2.30m (7'6”), Height – 2.85m (9'4”), MTPLM – 4,000 kg, MiRO – 3,255 kg, Payload – 745 kg, Seatbelts – 4.

How big is the Bürstner elegance? ›

Everyday low prices
Shipping Length8.99m
External Body Width2.34m
External Body Height3.05m
Motorhome AxleTag
Body TypeA Class
12 more rows

How long is the Bürstner Nexxo T720? ›

This is the Burstner Nexxo T720 special Sovereign edition with two single beds and an end bathroom. It has four seatbelts, sleeps three, is 7.4m long and has a gross weight of 3500kg.

What is the history of Burstner? ›

Burstner is a company founded in 1924 as a furniture workshop in the town of Kehl in southwestern Germany. It is a leading manufacturer of motorhomes and over the years the company has been shaped by enthusiasm and passion for innovative, practical design and a commitment to delivering a great, unique service.

What is the world renowned brand of motorhome? ›

Swift - Most Reliable Motorhomes

Best known for their Kon-Tiki range and the newly introduced Swift Monza campervan in 2022. The brand has won many awards for their reliable individual models and ranges over the years, making them one of the most well-known leisure vehicle brands in the industry.

What happened to Hymer USA? ›

Financial improprieties at Hymer North America uncovered during Thor Industries' acquisition of Erwin Hymer Group led to the North American branch being severed from the corporation last year. And like that, the fast-growing market of European-inspired American camper vans disappeared as quickly as it had emerged.

Which motorhome has the best build quality? ›

A round of applause for Adria, the winner of this year's award for 'Best manufacturer: new motorhomes'. This follows wins last year and in 2019, so Adria (including Sun Living) can be proud of its consistent brilliance, year after year. With a score of 83.7%, it takes a Gold Award in 2023.

What motorhomes hold their value best? ›

Among the three main types of RVs, Class C vehicles generally hold their value best. Class A and Class B RV depreciation tends to happen slightly more quickly. If you're interested in a camper you can tow, fifth-wheel campers generally depreciate more quickly than standard RVs.

What is the most reputable RV manufacturer? ›

Top 10 Average Overall Rating for RV Manufacturers:
1.TiffinShop Tiffin RVs
2.WinnebagoShop Winnebago RVs
3.FleetwoodShop Fleetwood RVs
4.CoachmenShop Coachmen RVs
5.Grand DesignShop Grand Design RVs
5 more rows
Feb 5, 2024

Which motorhomes last the longest? ›

Class B motorhomes tend to outlast their counterparts in Classes A and C if they are subjected to an appropriate maintenance regimen. If you use your RV regularly, you could predict its lifespan reaching approximately 200,000 miles.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6760

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.