Forum: Hobby? Knaus? Bürstner?Caravelair? Delta? (2024)

Hobby? Knaus? Bürstner?Caravelair? Delta? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Eigenaar caravan bedrijf , Datum: 26.03.2007 21:10

Wat voor caravan kies jij?
Waren vroeger bepaalde merken caravan nog te slecht om omheen te lopen laat staan om mee op vakantie te gaan, tegenwoordig worden er geen slechte caravans meer gebouwd.
Sterker nog bepaalde merken die vroeger als B-merk op de markt waren, zijn tegenwoordig zelfs beter als de vroegere A merken.
Neem nou bijvoorbeeld Caravelair, vroeger tot 2001 was het echt niet de beste die er was, na dien is er bijna kwalitatief niets beter, denk bijvoorbeeld eens aan een antihageldak, heb hobby/fend/Burstner dit?? nee hebben ze niet, Delta net zo iets vroeger B-merk, tegenwoordig super.
Een Hobby, daar blijf je altijd mee hobbiën, je koop alleen de naam maar tevens koop je ook loszittende kastjes, lekkende ramen en dergelijke.
Als ik een caravan mag vergelijken met auto's dan zeg ik maar zo"
Wie wilde vroeger Skoda rijden?? zeer weinig mensen, wie wilde er Seat rijden??, zo kan ik nog wel even doorgaan als merken zoals Hyundai, Kia< subaru="" en="" ga="" zomaar="" door.="" dat="" zelfde="" geld="" voor="" caravans="" als="" caravelair,="" sterckemann,="" delta,="" en="" ga="" zomaar="">
De gezettelde namen van auto's als BMW, Opel,VW, en het hele rijtje merken daar reed iedereen, terwijl deze ook de benodigde probleempjes hebben.
De mindere auto merken van vroeger worden nu bijna net zoveel verkocht, omdat ze ook gewoon goed zijn.
Met caravans is het net zo, de mindere merken hebben kwalitatief de betere zelfs ingehaald kwa materiaal en/of afwerking.
Maar ja die naam nog van slechte caravans wegwerken.
En tenslotte word meer dan 80% van de caravans alleen maar 2 tot 3 weken per jaar gebruik, maar wanneer je dagelijks/wekelijks gebruik zou maken van je caavan, zul je zien dat de vroegere B-merken, minder mankementen vertonen dan de grote massa merken. zoals Hobby,Bürstner, Fend, Knaus en dergelijke

Geplaatst door: Len , Datum: 26.03.2007 21:54

Ik zou zeker niet weten wat ik zou kopen,als ik nu een nieuwe caravan zou moeten kopen.
Onze (ja,hoor) Burstner is nu 17 jaar oud en wij hopen van de zomer weer drie heerlijke weken met ons "Bessie" rond te trekken.
Wij hebben weinig mankementen de afgelopen 17 jaren gehad,dus is het dan niet logisch,als je weer voor een nieuwe zou gaan,het merk kiest waar je zoveel jaar,zoveel plezier van hebt gehad?

Geplaatst door: Hetty , Datum: 26.03.2007 22:03

Ik ben al jaren verliefd op een Knaus , voor mij de mooiste caravan. Waarom ? Uitstraling , hij heeft wat. Helaas mijn beurs werkt niet mee dus doen we het nog maar een tijdje met onze Dethleffs, ook tot volle tevredenheid. Maar zou ik de staatsloterij op 10 April winnen dan sta ik 11 April om 10 uur bij de Knausdealer op de stoep.

Geplaatst door: ®GERDI , Datum: 26.03.2007 22:32

In 2004 een sterckeman gekocht.Elk verlengt weekend en vakantie mee weg geweest.Inderdaad nog geen problemen meegekregen.Het is een voor 6 personen.De prijs was ook een heel stuk lager dan hobby,knaus enz.Voor die paar weken dat je met verlof bent op een jaar en dan om alleen in te slapen heb je geen dure caravan nodig.Ook bij de onze is er een toilet,frigo,ringverwarming enz aan.Voortent,twee stopkonkakten extra,shockdempers en ringverwarming gratis bijgekregen.Zouden die duurderemerken dat doen?Geef mij maar een sterckeman.

Geplaatst door: anita , Datum: 26.03.2007 22:58

In 2006 hebben we een Knaus Sudwind 420 QD gekocht.
Waarom een Knaus, alles , de inhoud, uitstraling .......

Geplaatst door: ®Thea , Datum: 26.03.2007 23:27

Na een total loss van onze vorige caravan (en na uitbetaling door de verzekering van een bepaald bedrag) hebben we ons serieus georiënteerd bij diverse caravanbedrijven voordat we een nieuwe/andere caravan gingen aanschaffen. Omdat we in de loop der jaren respectievelijk een Constructam (wie kent hem niet), een Burstner en een Adria hebben "versleten" kunnen we zeggen dat we wel wat ervaring op dat gebied hebben.
Uitgangspunten waren ondermeer: GEEN vast bed... we kamperen vaak in het vroege voorjaar en late najaar ongeveer 8 weken en we vinden het heerlijk om elk languit op een van de banken te liggen met een goed boek en een kussen in je rug zodat we ook door het voorraam naar buiten kunnen kijken, maar ook hebben we graag een grote tafel om aan te eten, te puzzelen, te schrijven, een spelletje doen en wat al niet. Dat bed is 's avonds zo opgemaakt.
Derhalve vallen ook caravans met hoekkussen af... waar laat je die dingen 's nachts en passtukken die in de weg staan in de hangkast willen we ook niet.
Verder reizen we echt veel, dus we willen veel gesloten kastjes en beslist geen open vakken (stofvangers en elke keer leegruimen wanneer je op pad gaat). Daarom ook geen tussenkast waarin een TV of zo kan, want dat moet je allemaal opruimen of vastzetten.
Wel drie kookpitten, een boilertje en een cassettetoilet.
Eigenlijk was er op de grote caravanboulevard in Heerhugowaard (voor ons het dichtst bij) weinig keus, hoe raar 't ook klinkt.
Overigens speelde de prijs ook een rol (hetzij ondergeschikt)... we hebben geen behoefte aan een nieuwe caravan met allerlei toeters en bellen, geen leren bankstel (we hebben een hond mee) beslist geen vitrage of tierlantijntjes, we willen geen mover of airco etc. Er moesten wel veel grote ramen in zitten die allemaal open kunnen. Het gewicht was geen probleem; we mogen 2800 kilo trekken (rijden regelmatig met paardentrailer met 2 springpaarden).
Hoe idioot het ook klinkt... de enige caravan die echt 100% naar onze zin was en is, was een Adria van 7 jaar oud. Het enige dat we extra hebben laten aanbrengen was een Heki-dakluik. Omdat de dealer er wel vanaf wilde kregen we een serviceluik en een extra stopcontact gratis en aangezien er nog KUMO-banden onder zaten werden die ook gratis vervangen.
We zijn al 3 x 2 maanden weggeweest en het was helemaal naar onze zin. Soms kijken we eens rond bij een caravandealer en dan blijven we toch van mening dat onze caravan ("grote doos met veel kleine doosjes" zeggen we wel eens) voor ons de beste is.
Maar natuurlijk heeft iedereen een andere mening; niks mis mee.

Geplaatst door: petra , Datum: 26.03.2007 23:56

na jarenlang een Chateau gehad te hebben, hebben we nu met 2 kinderen rijker, een Knaus sudwind 500 tk

elk van deze heeft voordelen, maar de Chateau heeft voor mij, toch nog steeds voordelen tov de Knaus

Geplaatst door: ®marion , Datum: 27.03.2007 08:17

wij hebben al 6 jaar een Kip en zijn zeer tevreden over de kwaliteit hiervan. Ik zou meteen weer naar Kip gaan kijken als ik een nieuwe/andere caravan zou kopen. Heel degelijk.

Geplaatst door: Jen , Datum: 27.03.2007 08:44

Mee eens dat het merk niet (zo) belangrijk meer is. Wat wel prettig is is dat je een dealer hebt die de caravan correct aflevert en eventuele kleine mankementjes , die bij elke merk voorkomen,snel en goed verhelpt.

Geplaatst door: sietske , Datum: 27.03.2007 10:10

idd de dealer is voor mij belangrijk. In eerste instantie zochten wij een 2e hands caravan. Later hebben we tch een nieuwe gekocht. Bij de dealer van Knaus had men heel veel 2e hands caravans, maar sommigen stonden er al erg lang, dat werd in een onprettig verkooppraatje weggewuifd en de man zelf kwam ons niet sympathiek over... (niet erg objectief, maar zo werkt koop/verkoop toch?) We zijn toen bij de chateau-dealer tercht gekomen, Het merk wat mijn ouders járen hebben gehad, en we hebben toen een nieuwe home-car gekocht. Inmiddles ken ik de dealer van burstner redelijk goed, daar zou ik een volgende caravan kopen. Sympathieke mensen, mooie caravans... Maar dat doen we niet:
Voorlopig houden we vakantie op de zeilboot of lenen we de camper van vrienden. Een 8 persoons camper, ideaal met 3 kinderen, we kunnen dan in 1 keer naar zuid Frankrijk rijden zonder jengelende kinderen op de achterbank.

Geplaatst door: Eigenaar caravan bedrijf , Datum: 27.03.2007 11:41

Zo zie je maar dat de vroegere mindere merken tegenwoordig goed zijn, ik heb dit onderwerp eigenlijk aangekaart omdat ik zovaak in onze zaak te horen krijgt dat ze merken als Caravelair, Delta, Chateau, Dethleffs, en ook Adria niet willen hebben omdat deze caravan merken hun vroeger veel ellende heeft bezorgd, en de meeste mensen kun je nog niet overtuigen van het feit dat tegenwoordig deze merken juist wel goed zijn, en dat ze door de fouten bewust/onbewust van vroeger geleerd hebben en nu wel kwaliteit leveren, ook speel mee dat verschillende merken inmiddels onder één vlag gebouwd worden.
En juist de problemen die de B-merken van vroeger hadden, vind je nu juist terug in de grotere merken waar Hobby de grootste boosdoener van is.
Wij hebben desondanks ook Hobby in het assortiment zitten, omdat men dit wil hebben maar als ze echt om mijn mening vragen, dan zeg ik ze dat je met een hobby altijd blijft hobbiën, want ook als wij ze moeten afleveren en/of keuren vind je juist hierbij de grote problemen, en de minder aangeschreven merken, juist wanneer ze voor onderhoud komen hebben vrijwel nooit wat.
Dus een naam en de meute volgen, is tegenwoordig eigenlijk het tegenover gestelde van wat je juist zou moeten doen.

Geplaatst door: Hetty , Datum: 27.03.2007 11:52

Wij hebben inderdaad tot volle tevredenheid een Dethleffs new line uit 1992. Nog steeds geen mankementen en ook nog steeds geen vocht. Bij onze laatste beurt , afgelopen najaar, was ik naar de nieuwe Dethleffs of Knaus caravans aan het kijken. Hoefde ik beslist niet heen te kijken vlgs. dealer , onze caravan kon minstens nog een jaar of 10 mee. Zonde van het geld vond hij. Goeie verkoper toch.

Geplaatst door: rob , Datum: 27.03.2007 12:43

Mijn schoonpa zei: Koop een Eriba, nooit geen problemen mee gehad! Wat doe je dan? Je koopt een Eriba. Die van ons was twee jaar oud toen we hem in 1982 kochten. We hebben hem nog steeds, onze Eriba Troll O uit 1980. Ieder jaar rijden we er ongeveer 2.500 km mee (zuid Frankrijk). Onderhoud in al die jaren: trommels 1 x vervangen, schoenen 5 keer vervangen. Koelkast 2 x door electrolux gerepareerd. Van het onderstel zijn de "kokerbalk" bij de ingangsdeur vervangen.
Van het bed zijn de veren vervangen en mijn vrouw heeft de caravan twee keer van nieuwe bekleding (stof) voorzien. Interieur 1 x opnieuw in de parketlak gezet. Aanschafprijs destijds ƒ 15.500,-- Onderhoud in al die jaren inclusief kleine bovag keuringen € 7.500,--.
Ik zou zo zeggen: Als je niet iedere twee jaar een nieuwe caravan wilt hebben kies dan voor kwaliteit. Of heeft iemand een tip om voor minder dan € 600,-- per jaar inclusief afschrijving een caravan te rijden?

Geplaatst door: Anna , Datum: 27.03.2007 13:50

Een Polar; maar daar gaan we in de winter dan ook mee weg.

Geplaatst door: Marieke , Datum: 27.03.2007 14:02

Wij hebben een TEC uit 1992. Bevalt ons prima. Wij zijn ook echt niet van plan om een nieuwe te kopen, waarom een nieuwe caravan kopen als je caravan gewoon nog goed is! Wij vinden hobby, knaus, ook zeker chateau (is ook een A merkt) iets meer uitstraling hebben! Maar we gaan daardoor geen nieuwe caravan kopen, doen het gewoon met onze TEC, bevalt ons prima zo!!

Geplaatst door: ®cimeroni , Datum: 27.03.2007 22:19

Wij hebben sinds 10 jaar n Predom. Destijds gekocht voor fl 7600,-. Bevalt prima. We zijn maar met zijn 2en. Porta Potti erin en de keuken op de camping eruit.Koken doen we buiten. n Luifel zat er in die tijd niet bij, hebben we zelf gemaakt.

Geplaatst door: ®margreet , Datum: 27.03.2007 22:51

na een 2e hands beijerland caravan gehad te hebben, hebben wij vorig jaar een nieuwe beijerland sprinter gekocht.
Nu 1 jaar verder zijn we er nog niet blij mee. Allemaal mankementen en de problemen worden niet snel opgelost.
Huilen met de pet op!!!!!
Nooit meer een beijerland of een caravan die gemaakt wordt bij de chateau fabriek. En dan staat er ook nog een artikel in een tijdschrift dat ze er alles aan doen om de slechte naam weg te werken.
Nou helaas...............bedankt voor niets

!!!!!

Geplaatst door: ilse , Datum: 28.03.2007 10:17

Wij hebben al 6 jaar een 2ehands Hobby (1990) en tot nu toe nog nooit niets eraan gehad.
Zoals ik hier lees zou hobby alleen maar mankementen hebben.
Of wij hebben geluk, of een beetje overtrokken allemaal.
Nee, wij doen het er nog prima mee de komende jaren...

Geplaatst door: Marjolijn , Datum: 28.03.2007 11:57

WIj hebben ook een Hobby, uit 2000, en ook nog nooit echt grote problemen gehad, meestal zijn het dingen zoals het rolsysteem van de rolgordijntjes en de klikslotjes van de bovenkastjes of zo, daaraan kun je zien dat het wel allemaal nogal teer spul is; grote technische mankementen hebben we nog nooit meegemaakt, wij laten hem wel elk jaar een grote beurt geven, en dan worden alle kleine mankementjes direct verholpen, dus we gaan elk jaar weer met een hele en goed functionerende carvan op pad. En net als met 2e hands auto's: je moet er zuinig op zijn, maar ook een deel geluk mee hebben.

Geplaatst door: Marieke , Datum: 28.03.2007 13:48

Wij hebben dus een TEC en hebben ook nog niet echt problemen gehad! We gaan er wel rustig mee om! Achja..het is ook maar meestal voor paar weken in de zomervakantie!

BeginVorigeVolgendeEind12

Pagina 1 van 2

Forum: Hobby? Knaus? Bürstner?Caravelair? Delta? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6758

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.